מצרכים
- ק"ג קמח (רצוי כאמור להשתמש בקמח החדש עם המשפרים לסופגניות)
- 1/2 כוס סוכר
- 1 חבילת שמרים טריים (50-40 גר´)
- 1 כפית מלח
- 1/2 כוס שמן
- 2 ביצים
- 3-2 כוסות מים קרים מאוד
אופן הכנה
מכניסים את כל המצרכים למיקסר. לשים עם וו הלישה במהירות איטית כ- 4 דקות ואחר כך מגבירים את המהירות לכ- 8-7 דקות. מתפיחים את הבצק בקערה מכוסה כ- 20 דקות. יוצרים מהבצק כדורים בגודל של קלמנטינה ושוב מתפיחים כחצי שעה עד שהכדורים תופחים בכ- 50%.
מחממים שמן לטמפרטורה של 180 מעלות (חום בינוני-גבוה) ומכניסים את הכדורים לתוך השמן עד שיצופו ולא יגעו האחד בשני. מטגנים כ- 3 שקות מכל צד ומעבירים למגבת נייר סופגת