באמצע שנות התשעים, החלה להתפתח בישראל אופנה חדשה של סדנאות אפיה, קונדיטוריה ובישול. אופנה זו התפתחה בעקבות שינוי בתרבות הפנאי ובסגנון החיים הישראלי. לצד פתיחתן של מסעדות רבות, והגעתן של רשתות מזון בינלאומיות, השתנתה באופן מובהק יחסנו למזון ולבישול בכלל, כולם רוצים ללמוד לבשל ולאפות.
עם השנים התופעה של סדנאות בישול הלכה וצמחה - הן בזכות פיתוחם לרבדים שונים, דוגמא על פי סוגי בישול, סוגי מטבחים, גילאים ועוד, והן בזכות תוכניות ריאליטי שעסקו בבישול והוכיחו שכל אחד יכול ללמוד בישול, אף אחד מאיתנו לא חייב להביא את זה מהבית או לצמוח להיות שף או קונדיטור. אחד מסוגי הסדנאות שזכו ועדיין זוכים להצלחה גדולה הן סדנאות אפיה - יש לכך הסבר די פשוט יחסית, בעוד שבישול הוא לכאורה הוא דבר די פשוט, ורובנו גם לומדים עם הזמן כיצד לעשות אותו נכון, הרי שאפית עוגות, עוגיות, לחמים, קישים וכדומה, נתפסת כדבר הרבה יותר מורכב שדורש תשומת לב רבה יותר לפרטים ולמרכיבים השונים.
מהן סדנאות האפייה הפופולאריות ביותר?
- סדנת עוגיות: במהלך הסדנה לומדים המשתתפים להכין מגוון סוגי עוגיות שיכולות להתאים לכל אירוע. ניתן למצוא גם סדנאות לעוגיות ספציפיות, כמו עוגיות מרוקאיות, מקרונים (עוגיות צרפתיות) ועוד.
- סדנת עוגות: נחלק קטגוריה זו בין מספר סגנונות של סדנאות - סדנת עוגות גבינה, סדנת עוגות שוקולד, סדנת טארטים – כאשר בכל אחת מהן ניתן ללמוד בעצם כיצד להכין בצקים, איך לשמור על העוגה שתהיה בגובה הנכון, כיצד לשלב בה קישוטים שונים ועוד.
- סדנת פטיפורים: בסדנה לומדים המשתתפים כיצד להכין פטיפורים, אותם קינוחים קטנים שנהוג להגיש באירועים ובשמחות.
- סדנת קינוחים: ישנן סדנאות בהן לומדים להכין מגוון קינוחים מיוחדים, החל ממוס שוקולד דרך סופלה, טרמיסו, קינוחים על בסיס גלידות, סורבטים, פירות, מחיות פרי קפואות ועוד. ישנן גם סדנאות שמותאמות לקינוח מסוג אחד בלבד, לדוגמא קינוחי כוסות.
- הסדנה האיטלקית: זו סדנה שלא מתעסקת בקינוחים אלא יותר בייצור פסטה באופן עצמי, לזניות, פיצות ומאכלים איטלקים אחרים שדורשים אפייה.
לצד כל אלו ניתן למצוא גם סדנאות ייחודיות לאפיית לחם, סדנאות שמרים, סדנאות לאפייה מלוחה (קישים), ועוד– אין כמעט סוף לאפשרויות המגוונות שהתחום הזה מציע בימנו.
למי זה בעצם מתאים?
בעיקרון לכל מי שרוצה ללמוד את התחום, בשביל לאפות למשפחתו, לחבריו או לעצמו. אין זה הכרחי לבוא עם ידע מוקדם וגם לא צריך להיות בשלן מדופלם. מה שכן, מומלץ מאוד לבוא לסדנא עם רצון אמיתי ללמוד, לחוות, להיות סבלני, וליהנות מכל העשייה.
אל סדנאות מסוג זה מגיעים בדרך כלל, זוגות, כאלו שהחליטו לעשות משהו ביחד או שקיבלו מתנה הזמנה זוגית לסדנא, נשים וגברים שמעוניינים ללמוד לבשל ולאפות, כמו כן נערכות סדנאות למסיבות רווקות, ימי גיבוש וכיף לעובדים וכמובן איך לא סדנאות לילדים, סדנאות משולבות לילדים ולהורים ועוד.