מצרכים
- חצי קילו עלי כותרת שטופים (כמובן עליי כותרת של ורד)
- שני קילו סוכר
- שניים וחצי כוסות מים לימון סחוט מחצי לימון אחד
- ג'לי מומס
אופן ההכנה
- מערבבים את עלי הכותרת עם חצי ק"ג סוכר ומשאירים בכלי מכוסה ליום אחד.
- מנערים מספר פעמים ביום.
- מעבירים את התערובת לסיר עם שארית הסוכר ומוסיפים את המים (והג'לי).
- מבשלים על אש קטנה עד שהסוכר נמס כולו, מגדילים את האש ומרתיחים במשך עשר דקות או עד שמקבלים עיסה נוזלית סמיכה.
אני תמיד אומר שריבות שנעשות בבית הם יותר תמציתיות וטעימות ובמחוזות צרפת האוכל כמו למשל הפטה כבד אווז מוגש עם ריבה כדי לתת טעם עדין לחיך.
מומלץ בחום.