מצרכים
(ל-12 פוקצ'ות, 150 גרם כל אחת):
- 1 ק"ג קמח לבן, מס' 2
- חבילת שמרים יבשים (גרגירים)
- 750 מ"ל מים פושרים
- 40 גרם סוכר
- 30 גרם מלח
- 3 שיני שום כתושות
- שמן זית
אופן הכנה
- את מרכיבי הבצק מכניסים למיקסר לערבול איטי למשך 5 דקות ולאחר מכן לערבול מהיר למשך 5 דקות נוספות.
- לאחר שמתקבלת מסת בצק רטובה מעבירים לקערה ומכסים במגבת נקייה לתפיחה של שעה וחצי לפחות. חשוב לשמור שלא יכנסו פנימה קור, רוח או אדים.
- לאחר שעה וחצי בודקים את הבצק ומוודאים שהכפיל את עצמו. מעבירים את הבצק למשטח מקומח, מחלקים ל- 15 חתיכות שוות של 150 גרם, כל אחת, ויוצרים כדורים. מניחים בצד לתפיחה נוספת של חצי שעה.
- בעזרת מערוך משטחים את עיגולי הבצק לצורת אליפסה בעובי של חצי ס"מ. נותנים שוב תפיחה קלה של 15 דקות.
- לאחר מכן יוצרים שקע במרכז הבצק. מושחים כל אליפסה במעט שמן זית, מפזרים מעט מלח, שום כתוש ואם רוצים גם רוזמרין טרי.
- מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 250 מעלות למשך 3-5 דקות. אם התנור ישן זה יכול לקחת גם כ-10 דקות.