054-758-3791
דואר אלקטרוני טלפון
ספר בישלוליאדה
טלפון
הפעלות לילדים, אטרקציות לילדים, הפעלות לימי הולדת, שף לילדים, שף פרטי
שף ליום הולדת
שף פרטי לכל מסיבה
סדנאות בישול
מסיבות למבוגרים
מה מתבשל

פוקצ'ה

מצרכים

(ל-12 פוקצ'ות, 150 גרם כל אחת):
 
  • 1 ק"ג קמח לבן, מס' 2
  • חבילת שמרים יבשים (גרגירים)
  • 750 מ"ל מים פושרים
  •  40 גרם סוכר
  •  30 גרם מלח
  •  3 שיני שום כתושות
  •  שמן זית
 

אופן הכנה

  • את מרכיבי הבצק מכניסים למיקסר לערבול איטי למשך 5 דקות ולאחר מכן לערבול מהיר למשך 5 דקות נוספות.
  • לאחר שמתקבלת מסת בצק רטובה מעבירים לקערה ומכסים במגבת נקייה לתפיחה של שעה וחצי לפחות. חשוב לשמור שלא יכנסו פנימה קור, רוח או אדים.
  • לאחר שעה וחצי בודקים את הבצק ומוודאים שהכפיל את עצמו. מעבירים את הבצק למשטח מקומח, מחלקים ל- 15 חתיכות שוות של 150 גרם, כל אחת, ויוצרים כדורים. מניחים בצד לתפיחה נוספת של חצי שעה.
  • בעזרת מערוך משטחים את עיגולי הבצק לצורת אליפסה בעובי של חצי ס"מ. נותנים שוב תפיחה קלה של 15 דקות.
  • לאחר מכן יוצרים שקע במרכז הבצק. מושחים כל אליפסה במעט שמן זית, מפזרים מעט מלח, שום כתוש ואם רוצים גם רוזמרין טרי.
  • מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 250 מעלות למשך 3-5 דקות. אם התנור ישן זה יכול לקחת גם כ-10 דקות.