מתכון למאפה תאילנדי מאת שלומי אלדו , שף פרטי
ארוחת שף ממש בהישג יד - נסו ותיהנו
מצרכים
- שלושה דפי בצק פילו
- גמבה אדומה חתוכה רצועות דקות רבע קילו פיטריות טריות חתוכות
- אחד פלפל ירוק חתוך לרצועות
- חצי חבילה נבטים כרוב לבן חתוך דק
- רבע כוס סויה
- רוטב סויט צילי אדום
אופן ההכנה
- מקפיצים את כל הירקות בווק או מחבת גדולה שהירקות מתרכחים מוסיפים את הסויה ומערבבים
- נותנים לירקות להתקרר מניחים את בצק הפילו ומורחים עם מברשת מרגרינה ממוסת (כדי שהבצק לא יתיבש )מניחים את הירקות במרכז וסוגרים את הבצק כמו מעטפה ומורחים עוד פעם מרגרינה ומכניסים לתנור עשרים דקות מאה שבעים מעלות כשהמאפה יוצא מהתנור קריספי וטעים מוסיפים מלמעלה את הרוטב סוויט ציילי.